ALTERA: Kapcsolatrendszert és vállalatfejlesztési know-how-t hoz az új részvényes

2015. augusztus 12.

Sajtóközlemény

2015. július 29., Budapest  ̶ A mai napon hazai és nemzetközi vállalatvezetési és tőkepiaci tapasztalatokkal rendelkező részvényesek tulajdonszerzésével bővült az ALTERA Vagyonkezelő Nyrt. osztalékelsőbbségi részvényeseinek köre  ̶  jelentette be a tőzsdei vagyonkezelő társaság.  A “B” sorozatú részvények új tulajdonosai, Iváncsics Pál, az Igazgatóság tagja, illetve a KEVE Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója Szabadhegy Kristóf az ALTERA középtávú régiós tőkebevonási terveinek megvalósulását segítik majd.   

Új tulajdonosokkal bővült az ALTERA Nyrt. osztalékelsőbbségi részvényeseinek köre 2015. július 29-én.
A Szabadhegy család tulajdonában álló KEVE Zrt., 250 darab osztalékelsőbbségi részvényt vásárolt Bundik Csabától, az ALTERA Igazgatósága tagjától.

Iváncsics Pál, ugyancsak a társaság Igazgatóságának tagja pedig 25 darab osztalékelsőbbségi részvényt szerzett Szabó Barnabástól, az Igazgatóság elnökétől.

Ez az átalakulás további erősítést jelent az ALTERA menedzsmentje számára. Úgy gondoljuk, Szabadhegy Kristóf tudása nagy segítség lesz a jövőben a cég szervezetének építése, valamint tervezett tőkebevonásai kapcsán, miközben Bundik Csaba támogatására a jövőben is számíthatunk. ̶  nyilatkozta Szabó Barnabás, az Altera Igazgatóságának elnöke.

Az osztalékelsőbbségi részvényeket érintő tranzakciók mellett Szabó Barnabás Bundik Csaba 250 darab szavazatelsőbbségi részvényét is megvásárolta.

Ezzel az ALTERA megalapításában és tőzsdére vitelében jelentős szerepet vállaló, de évek óta Vietnámban élő üzletember összes osztalék- és szavazatelsőbbségi részvényét értékesítette, de törzsrészvényeit továbbra is megtartotta.  

Bundik Csaba, aki jelenleg a Vietnámi Kelet- és Közép-Európai Kereskedelmi Kamara alelnökeként tevékenykedik, a továbbiakban dél-kelet-ázsiai üzleti tevékenységére koncentrál majd.

Az ALTERA őszi közgyűlésén várhatóan az Igazgatóság új tagjaként a KEVE Zrt. vezérigazgatója és többségi tulajdonosa, Szabadhegy Kristóf váltja majd az ALTERA közvetlen vezetéséből távozó Bundik Csabát, aki a társaság Felügyelőbizottságában foglal majd helyet.   

A New York-i születésű szakember az ALTERA középtávú, regionális tőkebevonási terveihez elengedhetetlenül szükséges nemzetközi tőkepiaci és tanácsadói tapasztalatot, illetve kapcsolatrendszert hozza majd a társaság irányító testületébe.

Szabadhegy Kristóf jelenleg a  növénytermesztéssel és állattartással foglalkozó  KEVE Zrt. mezőgazdasági cégcsoport társtulajdonosa és vezérigazgatója; amely az elmúlt három évben több mint 700 millió forint értékben hajtott végre beruházásokat, fejlesztéseket.

Az üzletember 1992 és 2004 között a Deloitte magyar, illetve közép-európai szervezeténél dolgozott: partnereként a nevéhez fűződik a pénzügyi tanácsadási üzletág megalapítása Horvátországban, Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában.  

Szabadhegy Kristóf a Szuverén Máltai Lovagrend tagja, MBA diplomáját az észak-karolinai Duke Egyetemen szerezte.

Iváncsics Pál 2014 júniusa óta – több évtizedes nagyvállalati és tőkepiaci tapasztalataival – aktív részese az ALTERA Igazgatóságának munkájának – a tőzsdei vagyonkezelő vállalat osztalékelsőbbségi részvényeinek mai megszerzésével pedig a társaság iránti személyes elkötelezettségét erősíti meg.

Iváncsics Pál pályáját 1986-ban az MTA KFKI-nál kezdte kutatóként, majd 15 éven keresztül a Westel/T-Mobile egyik vezetője, informatikai vezérigazgató-helyettese volt.

2008-2009 között a Magyar Telekom innovációs technológiai igazgatója.

Az ALTERA igazgatósági tagsága mellett a Dataneum Zrt. igazgatósági tagja, illetve a Centrál-Fund Kockázati Tőkealap, az EME Zrt. és a PBG Investment Zrt. tanácsadója.

 

További információk:

Communications United Kommunikációs Ügynökség

Oláh Péter, ügyvezető igazgató

 

 

***

Az ALTERA Nyrt-ről:

A jelenleg mintegy 800 millió forintos tőkével rendelkező ALTERA Vagyonkezelő Nyrt. 2012-ben alakult, akkor még zártkörű társaságként, 32 befektetővel és 200 millió forint saját tőkével. A cég részvényeinek nyilvános jegyzése 2013 márciusában sikeresen lezajlott, a papírokkal való kereskedés 2013 júniusában indult meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) „B” kategóriájában. Az ALTERA Nyrt. tőzsdei kapitalizációját tekintve a 33. helyen szerepel a BÉT 50 vállalata között, a társaság papírjai 2013. július 1-től „Standard” kategóriában szerepelnek. Az ALTERA mára egy közel 100 részvényessel rendelkező befektetési vállalat.

Az ALTERA a kelet-európai régióban elsőként dolgozott ki egy olyan befektetési konstrukciót, amely kimondottan a feltörekvő piacok félreárazásaiból kíván minél nagyobb nyereséget elérni, mind tőkepiaci ügyleteken, mind reálbefektetéseken keresztül. A konstrukció, amely az ALTERA Hibrid modell nevet kapta, öt olyan már jól ismert eszközkategóriát kombinál, amelyek külön-külön is nagyobb stabilitást biztosítanak, mint egy hagyományos befektetési alap vagy vagyonkezelés, azonban ezek egyidejű használata különleges, új befektetési stratégiát, kiszámíthatóbb hozamokat eredményez. A társaság célja, hogy folyamatos dinamikus növekedéssel a kelet-európai régió meghatározó befektetési társaságává váljon.

Navigation