Társaságirányítás

Felügyelőbizottság / Audit bizottság

ifj. Chikán Attila

Felügyelőbizottság elnöke

Ecseri György

Felügyelőbizottság tagja

Vitán Gábor

Felügyelőbizottság tagja

Igazgatóság

Müllner Zsolt

Igazgatóság elnöke

Antal Péter

Igazgatósági tag

Andrew John Prest

Igazgatósági tag

Székely Gábor

Igazgatósági tag / Befektetési igazgató

FELÜGYELŐBIZOTTSÁG

ifj. Chikán Attila – felügyelőbizottság elnöke

Energetikai és gazdasági szakember, diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. 2008-as alapítása óta a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Alteo Nyrt. vezérigazgatója. Ezt megelőzően pénzügyi és befektetési elemzőként dolgozott különböző pozíciókban. A fenntarthatósági kérdésekben aktív szakember a Magyarországi Üzleti Tanács a fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet elnöke.

Ecseri György – felügyelőbizottsági tag

A több mint 20 éves pénzügyi- és ingatlanszektorban szerzett tapasztalattal rendelkező szakember a Műszaki Egyetem mérnöki karán diplomázott, majd a Durham University-n (Egyesült Királyság) kapott MBA képesítést. A Wallis Csoportnál tíz éve dolgozik projekt igazgatóként, a csoport több tagjánál board és felügyelőbizottsági tagként segíti a munkát.

Vitán Gábor – felügyelőbizottsági tag

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzettséget szerzett szakember pályáját 1998-ban a Wallis Zrt. munkatársaként portfolió menedzseri munkakörben kezdte, 2002-től 2004-ig a Wallis Csoport kontrolling igazgatója volt. Feladatai közé tartozott a Wallis Csoport vagyonkezelési elveinek kialakítása és annak működtetése, valamint a tranzakciós terület támogatása. 2004 és 2006 között a Wallis autós üzletágának reorganizációs feladataiért volt felelős vezérigazgatói-helyettesi, majd vezérigazgatói pozíciókban. 2006-tól a Wallis Asset Management Zrt. tranzakciós igazgatójaként a cég akvizíciós tevékenységét vezeti, amelynek során számos sikeresen végrehajtott tranzakció lebonyolításában vett részt. A Venturio Zrt. alapító munkatársa, 2013-tól vezérigazgatója.

IGAZGATÓSÁG

Andrew John Prest – igazgatósági tag

A Wallis Automotive Europe ügyvezető igazgatója tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a University of London szláv és kelet európai tanszékén végezte, majd ez utóbbin szerzett politológus diplomát. 1994-ben telepedett le Magyarországon, ezt követően Budapesten a Xerox regionális központjában dolgozott, először értékesítőként, később marketing- és regionális értékesítési vezetőként. A későbbiekben a Magyar Telekom internetes divíziójának (Axelero) ügyvezető igazgatójaként, lakossági üzletág vezetőjeként folytatta karrierjét, majd pedig a Cisco Systems regionális értékesítési vezetőjének nevezték ki. A Wallis autós csoportjához 2005-ben csatlakozott, azóta tölti be jelenlegi pozícióját.

Antal Péter – igazgatósági tag

A Wallis Motor Duna és Wallis Motor Pest ügyvezető igazgatója a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, 2003 óta dolgozik a Wallis autós csoportjánál. Ezt megelőzően a Globe Motor ügyvezetőjeként a BMW márkáira szakosodott márkakereskedést irányította, korábban pedig a Ricoh Hungary marketing vezetője volt, valamint a CityReach International és a British American Tobacco Hungary vállalatoknál dolgozott különböző pozíciókban. Jelenlegi pozíciójában irányítása alatt a cégcsoport nem csak megtartotta piacvezető szerepét, hanem piaci részesedését számottevően növelte is. 2012 óta a BMW Kereskedők Európai Szövetségében az EBDA-ban Magyarországot képviseli, míg 2008-2016 között a BMW Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöki tisztjét is betöltötte.

Müllner Zsolt – igazgatóság elnöke

A Wallis Asset Management vezérigazgatója a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, 1994 óta dolgozik a Wallis Csoportnál. 1994-2004 között a Wallis Motor, a BMW magyarországi vezérképviseletének ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. Többéves vezetői tapasztalatait ezt követően a Wallis Auto Holding elnök-vezérigazgatójaként, majd 2000-től a Wallis Zrt. igazgatósági tagjaként is kamatoztatta. 2007-ben a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója lett, ezzel egyidőben a Graboplast Zrt. és WING Zrt. igazgatósági tagjának, később a Venturio Kockázati Tőke-alapkezelő Zrt. elnökének is kinevezték. Meghatározó szerepe van többek között a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Alteo Nyrt. létrehozásában, melynek alapítása óta igazgatósági tagja, valamint a Wallis Csoport autós üzletágának az AutoWallis Nyrt-n keresztüli tőzsdére vitelében.

Székely Gábor – igazgatósági tag

Az AutoWallis Nyrt. befektetési igazgatója a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy szakán szerzett közgazdász diplomát. A szakember évtizedes vállalatvezetői és tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, miután részt vett Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési társaságának, az Appeninn Nyrt-nek 2009-es megalapításában, melynek aztán vezetője is volt. Szakmai pályafutásának elején ingatlanüzemeltetési- és befektetési piacon szerzett széleskörű tapasztalatokat, valamint tanácsadóként segítette jelentős hazai vállalatok tőkeműveleteit, szakértőként pedig ipari termelőüzemek értékesítésébe is bekapcsolódott. Az AutoWallis befektetési igazgatójaként sikeres tapasztalataira építve felel a vállalat tőkepiaci jelenlétéért, a befektetési holding új befektetéseinek felkutatásáért és azok lebonyolításáért.

Navigation