Cégbemutató anyagok

Az ALTERA egy gyorsan növekvő közép-kelet-európai alternatív befektetési társaság, amely hedge-fund jellegű saját számlás tőzsdei kereskedést folytat, valamint magántőke (private equity) befektetéseket hajt végre azzal a céllal, hogy részvényeseinek átlag feletti, évi 15-20%-os hozamot biztosítson.

A budapesti központú vállalatot  magánbefektetők alapították 2012 januárjában. A cég részvényeit 2013 júniusa óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában “ALTERA” tickerrel. A társaság tőkéje meghaladja a 800 millió forintot.

Célunk, hogy tőzsdei és tőzsdén kívüli befektetéseket keresve olyan célpontokat találjunk, ahol az ár jelentősen eltér a fair értéktől, akár felfelé, akár lefelé, majd ezeket később a valós érték körüli áron értékesítve érjünk el jelentős nyereséget. Ennek következtében gyakran hajtunk végre befektetéseket válságos helyzetben lévő piacokon, mert ezeken lehet a legjobb hozam-kockázat arányú befektetéseket megtalálni. Az egyes befektetéseink magas kockázatát egy szélesen diverzifikált, 30-40 elemű portfólióval kezeljük.

Navigation