„Az ALTERA az első olyan kelet-európai vagyonkezelő társaság, amely kifejezetten válságálló befektetési stratégiát alkalmaz”

Bemutatkozás

Az ALTERA egy gyorsan növekvő közép-kelet-európai alternatív befektetési társaság, amely hedge-fund jellegű saját számlás tőzsdei kereskedést folytat, valamint magántőke (private equity) befektetéseket hajt végre azzal a céllal, hogy részvényeseinek átlag feletti hozamot biztosítson.

 A budapesti központú vállalatot magánbefektetők alapították 2012 januárjában. A cég részvényeit 2013 júniusa óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában “ALTERA” tickerrel, megnevezéssel. A társaság tőkéje meghaladja a 800 millió forintot.

Célunk, hogy tőzsdei és tőzsdén kívüli befektetéseket keresve olyan célpontokat találjunk, ahol az ár jelentősen eltér a fair értéktől, akár felfelé, akár lefelé, majd ezeket később a valós érték körüli áron értékesítve érjünk el jelentős nyereséget. Ennek következtében gyakran hajtunk végre befektetéseket válságos helyzetben lévő piacokon, mert ezeken lehet a legjobb hozam-kockázat arányú befektetéseket megtalálni. Az egyes befektetéseink magas kockázatát egy szélesen diverzifikált, 30-40 elemű portfólióval kezeljük.

 Az ALTERA különleges abban a tekintetben is, hogy a működési költségek minimalizálása érdekében az igazgatóság és a menedzsment nem kap fix fizetést, vagy más juttatást, kizárólag  csak sikerdíjban részesedik a megtermelt nyereség alapján. Az ALTERA Hibrid Modell, a tőzsdei jelenlét transzparenciája, és a menedzsment eredményszemlélete teszi cégünket különlegessé, egyedivé és innovatívvá.

Alapelveinkhez az alapítás óta ragaszkodunk: tisztesség, tudás, függetlenség.

Navigation