„A stratégia lényege, hogy a portfóliónk két fő részből áll, egy dinamikus és egy konzervatív részből. A két rész közötti arányt, illetve a portfólió tartalmát folyamatosan aktualizáljuk a piaci viszonyoknak megfelelően 5 külön-külön is válságálló stratégiát kombinálva. A módszertan egyedülálló a tradicionális befektetési stratégiákkal szemben.”

Befektetési politika

A befektetési stratégia alapja, hogy három szűrési kör keretében választjuk ki a megfelelő értékpapírokat. A három szűrési kör a

1. kör: Magasságazonosítás

2. kör: Trendazonosítás

3. kör: Termékkiválasztás

A magasságazonosítás során vizsgáljuk, hogy a részvényindexek hogyan állnak a mindenkori minimumokhoz és maximumokhoz képest. Ha az indexek közel állnak a maximumokhoz, nagyobb arányban válogatunk kötvényeket a portfólióba, és kisebb a részvények aránya. Ahogyan távolodunk a mindenkori maximumoktól úgy nő a részvények aránya a portfólióban.

Ahogy egyre  alacsonyabbra esnek a tőzsdék, a nagyobb kockázat és ingadozások miatt egyre növeljük az elemszámot, így a nyugodt piaci helyzetben alkalmazott 15-20 befektetés helyett egy hektikus környezetben akár 40-50 eleművé is válik a portfólió.

A trendazonosítás során eső piac esetén a teljes tőke alacsony kockázatú kötvényekben van, oldalazó vagy emelkedő piacok esetén fektetünk részvényekbe, vagy a részvények emelkedéséből profitáló egyéb eszközökbe.

A trendek alapján döntjük el, hogy az alábbi öt termékcsoport közül melyikbe mennyi tőke kerül:

  • Vállalati kötvények
  • Osztalékfizető részvények
  • Gyorsan növekvő vállalatok
  • Rendkívül alulértékelt cégek
  • Bónusz certifikátok
Navigation